2 februari 2012

vad hände?

på fyra månader egentligen? Ja, snart är Valter 4 månader gammal och herregud vad tiden har gått fort. Kommer ihåg när han var precis ny och man bara längtade efter det första leendet, och nu kollar man på bilder och längtar nästan tillbaka till det där lilla sovande knytet. Men självklart är det jättekul just nu, Valter pratar och tjoar mest hela tiden så det är livat här hemma på Hembygdsgården.
Tänkte försöka summera ihop de här 4 månaderna litegrann. Har ju tonvis med bilder på datorn och skulle verkligen behöva rensa ut lite och lägga över på extern hårddisk, tänk om datorn kraschar? Hemska tanke! Men det jobbigaste är att det skulle behöva rensas ut bland alla råfiler först, och det är ju inte så lätt, vem vill sortera bort bilder på sin egen bebis liksom? Att jag har kanske närmare 500 bilder på Valter spelar ju ingen roll.

Först lite bilder från tiden i min mage:

En av de första bilderna på magen och tiden gick så sakta.. Annars var det nog graviditetens bästa tid. Kunde rida och hålla på som vanligt o sov som en prinsessa på nätterna!

Nu börjar det hända lite mer med magen och vi har precis flyttat till nya huset. Slutar rida här någon gång.

På semester i Kroatien. Det var tungt o jättevarmt men skönt med lite sol såklart. Nu började vikten skena iväg o jag ökade med 4 kg den veckan :O

Sista bilden vi tog nån dag innan vi åkte in till BB, 10 dagar innan beräknat datum. Vågen stannade på + 15 kg.

Och så kom han, den efterlängtade lilla prinsen:

Efter ca 6 timmar på BB var han ute. Var en riktig powerkvinna o körde på utan bedövning, men blir det fler gånger så ska jag be om epidural direkt, för FAN vilken smärta rent ut sagt. En del tror att det gör ont att tatuera sig.. En piss i Mississippi om man jämför. Men, precis som alla säger "man får ju något gott för det". Bebisen alltså, och ja, för Valter skulle jag göra om det 100 gånger.

Hemma i huset och en helt ny värld att upptäcka. Vi är jättetrötta och nojjiga över allt, men kan inte låta bli att le så fort vi ser honom. Den vackraste lilla varelse jag någonsin skådat, galet.

Försökte piffa till mig lite för att vara med på kort, var för övrigt ganska död den första veckan.

Försök till lite fina bilder, men Valter tycker inte om att ligga naken i vårt kalla hus. Så det blir ett par snabba för att sedan slänga på kläderna igen.

Förstår inte vart tiden tar vägen. Tror fortfarande att Valter bara är ett par dagar gammal. Men nu börjar det hända lite saker och han fäster blicken mer och mer.

Valter börjar bli en riktigt busig liten prick och tycker om att mysa i sängen med hela familjen. Magen krånglar litegrann och sömnen på nätterna är inte den bästa.

Börjar få mer kontroll över sina rörelser nu, går dock fortfarande ostadigt.

Nu börjar det komma små leenden och Valter skrattar åt oss. Ligga i babygymmet börjar bli en favorit men bäst är förstås att vara i någons famn!

Nu skrattar Valter o charmar de flesta. Han har börjat greppa saker och vända sig lite från mage till rygg. Magen är bättre o mamman och pappan får sova lite mer. Valter är dock en kvällspigg liten kille och håller oss gärna vakna med tjo o tjim om nätterna ibland.

Har upptäckt händerna som är jättegoda att suga på. Vill stå upp o hoppa hela tiden, en glad vilde!
Nu har Valter fått börja sitta i stolen litegrann. Uppskattat med fortfarande lite ostadigt ;)

Nähe, dags för första matpasset den här natten.. Sov gott! /Emelie

5 kommentarer:

  1. Så fruktansvärt fina bilder emelie :)
    Du är grymt duktig...

    Kram Lena Hektor

    SvaraRadera
  2. Å en sak till, riktigt fin mage :)

    SvaraRadera
  3. Vilken mysig sammanställning! Måste göra nått liknande nån dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) det fick bli istället för en årsresume ;)

      Radera